Бойовики "Ісламської держави" привселюдно стратили археолога в Пальмірі

Бойовики "Ісламської держави" привселюдно стратили археолога в Пальмірі

Ісламісти стратили експерта зі старожитностей. Архівне фото.

Повідомляється, що труп експерта зі старожитностей тепер висить посеред площі.

Терористи "Ісламської держави", які контролюють великі території Сирії та Іраку, стратили сирійського експерта зі старожитностей в захопленому місті Пальміра.

Як повідомляє CNN, професор Халід Асаад протягом більше п'ятдесяти років працював на розкопках у Пальмірі та керував роботою зі збереження пам'яток старовини.

Лідер правозахисної організації "Наглядова рада з прав людини в Сирії" Рамі Абдулрахман розповів, що родичі вченого описали йому процедуру "страти" на площі перед строєм бойовиків.

"Професора взяли під варту після захоплення міста і допитували більше місяця. Тепер його труп висить на одній з древніх колон у центрі Пальміри", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у травні поточного року бойовики "Ісламської держави" захопили сирійське місто Пальміра, яке включене до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Після цього терористи почали руйнування древні статуї, які не встиг вивезти уряд Сирії.

Зазначимо, проти бойовиків "Ісламської держави" вже майже рік ведеться військова кампанія іноземних держав на чолі зі США. Регулярні авіанальоти дозволили курдському ополченню відтіснити ісламістів від турецького кордону, однак поки що більшу частину захоплених територій вони зберігають.

Раніше повідомлялося, що кандидат в президенти від Республіканської партії США Джеб Буш вважає, що його суперниця від демократів Гілларі Клінтон також несе частину відповідальності за виникнення терористичного угрупування "Ісламська держава". 

"Загроза глобального джихаду й "Ісламської Держави" зокрема, вимагає всіх сил, єдності та впевненості, які тільки американське керівництво може забезпечити," - заявив раніше Буш.

Повʼязані теми:

Наступна публікація