Тільки поруч з чоловіком. Як минув час першої леді Франції

Тільки поруч з чоловіком. Як минув час першої леді Франції

Фото: Reuters

Бріджит Макрон була присутня на кожному етапі політичної еволюції Еманнуеля.

У Франції закінчується другий тиждень правління новообраного президента Еманнуеля Макрона, інавгурація якого відбулася 14 травня. Політика усюди супроводжує його дружина Бріджит, про яку у ЗМІ точаться розмови передусім через її вік. Жінка старша за Макрона на 24 роки. Утім це не заважає їй бути однією з наймодніших жінок, на думку громадськості.

Зараз 64-річну дружину Емануеля Макрона вважають іконою стилю та моди у Франції. Улюблені бренди жінки - Dior та Louis Vuitton. Її імідж та уміння поєднувати предмети гардеробу детально обговорюють модні глянці. Чимало французів критикують її за екстравагантний вигляд і надмірну засмагу. Мовляв, такий образ не личить витонченим французьким пані. Жінка не соромиться вдягати звабливі міні, високі підбори та навіть позувати у купальнику.

Бріджит Макрон була присутня на кожному етапі політичної еволюції Еманнуеля, навчаючи його виступів та відповідної поведінки, і лише до неї він звертається у пошуках критики. Він розглядає її як рівноправного партнера, пише New York Times.

Еманнуель та Бріджит Макрон прибули на церемонію інавгурації новообраного президента Франції / Фото: Reuters

Так, майбутня роль пані Макрон у Франції невідома. Жінка не ділиться своїми планами з цього приводу, але вона продовжує залишатися поруч із чоловіком. Після інавгурації Бріджит Макрон разом з президентом Франції вирушила до Брюселлю на саміт НАТО.

Американське видання повідомляє, що Бріджит Макрон згадувала Мішель Обаму як взірець для себе. Крім того, жінка розуміє, що французький народ передусім обрав її чоловіка, не її на посаду. Під час свого перебування в Білому домі Мішель Обама займалася особистими кампаніями з питань рівності, проблемами ожиріння, доступністю освіти для дівчаток.

Бріджит Макрон на саміті НАТО з першими леді Туреччини, Ісландії, США, Словенії, Болгарії, Бельгії та Норвегії / Фото: Reuters

Як зазначає французьке видання The Local, Бріджит Макрон, як колишню вчительку, також хвилюють питання освіти, а також непрацездатності та аутизму. Крім того, вона могла б займатися питаннями культури та роллю жінок.

Своєю чергою, в одному з інтерв'ю Еманнуель Макрон дав чітко зрозуміти, що перша леді нікуди не зникне після його інавгурації. За його словами, вона завжди матиме право голосу, буде присутньою поруч, але також й матиме суспільну роль як це заведено. Президент Франції бажає, щоб його дружина офіційно виконувала функції першої леді країни. Однак слід зазначити, що після скандалу навколо родини одного з кандидатів у президенти Франції Франсуа Фійона з приводу того, що його дружина та діти отримували зарплату та значаться як "парламентські помічники", французи хочуть якомога більшої прозорості у питаннях виокремлення коштів на роботу першої леді.

Зіркова історія Бріджит Макрон

Зіркова історія Бріджит Макрон

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Образи політикинь і перших леді
Наступна публікація