Чехія забороняє в'їзд для всіх іноземців: деталі

Чехія забороняє в'їзд для всіх іноземців: деталі

Фото: Associated Press

Уряд вирішив заборонити всі другорядні подорожі до Чехії.

Чеська Республіка запроваджує заборону на в'їзд з несуттєвих причин для іноземців з усіх країн, незалежно від рівня поширення COVID-19

Про це у п'ятницю, 29 січня, йдеться на Twitter-сторінці чеського Міністерства закордонних справ. 

"Уряд вирішив заборонити всі другорядні подорожі до Чехії, незалежно від того, з якої країни ("зеленої", "помаранчевої" чи "червоної") ви подорожуєте. Рішення набере чинності опівночі, у ніч з п’ятниці на суботу (30.01.2021)", - наголосили у відомстві. 

Зазначається, що іноземці зможуть перетнути чеський кордон у випадку необхідності, зокрема для роботи чи відвідування сім'ї. Відповідне рішення чеський уряд ухвалив на тлі поширення нового штаму COVID-19 із Великої Британії. 

Тим часом Франція через ситуацію із коронавірусом закриває кордони для всіх, хто прибуває з-за меж Євросоюзу. Відповідне рішення почне діяти від неділі, 31 січня. 

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я України оновили список країн "червоної" та "зеленої" зон. У "червоній" зоні, зокрема, опинилися Ізраїль, Чехія, Іспанія, США, Британія, Ірландія, Швеція, Франція, ОАЕ, Грузія, Італія, Білорусь, Угорщина, Румунія. 

Як повідомлялося, вперше виявлений у Великій Британії штам COVID-19 "VOC 202012/01", який вважають заразнішим за попередників, дістався вже до 70 країн світу. Цей варіант коронавірусу "показав підвищену проникність (в людські клітини. — Ред.) у порівнянні з варіантами, які циркулювали раніше". Детальніше — у матеріалі.

Через нові штами коронавірусу Велика Британія забороняє в'їзд із 16 країн світу

Через нові штами коронавірусу Велика Британія забороняє в'їзд із 16 країн світу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація