Для Путіна запишуть дебати Зеленського та Порошенка – Пєсков

Для Путіна запишуть дебати Зеленського та Порошенка – Пєсков

Фото: Associated Press

В Кремлі стежитимуть за дебатами на "Олімпійському".

Дебати кандидатів у президенти України Петра Порошенка і Володимира Зеленського на НСК "Олімпійський" в Кремлі намагатимуться записати і передати цей відеозапис президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це пише ТАСС з посиланням на слова речника російського президента Дмитра Пєскова.

Представник Кремля додав, що як і раніше не знає, чи буде Путін в п'ятницю стежити за цими дебатами.

"Поки у мене немає інформації щодо цього. Ми будемо дивитися обов'язково, майданчик поки що колеги мені не порекомендували. У будь-якому випадку спробуємо це записати і передати президенту. Можливо, у нього буде на вихідних якийсь час подивитися. Але, звичайно , ми все це в наші дайджести включимо ", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. Увечері стали відомі результати екзит-полів - згідно з ними, найбільше голосів набрали Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За даними обробки 100% електроних протоколів ЦВК Зеленський набрав 30,24%, а Порошенко - 15,95%  голосів виборців. 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати обох кандидатів у президенти. Спочатку команда Зеленського відмовилася від пропозиції. Українці почали ширити у соцмережах хештег #хочубачитидебати. 

Увечері 3 квітня кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і висунув низку умов. У ніч проти 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента. 

15 квітня у штабі Порошенка повідомили, що між представниками НСК "Олімпійський" і штабами кандидатів досягнуто домовленості про оренду стадіону для проведення дебатів 19 квітня. Увечері того ж дня Зеленський записав нове відеозвернення, в якому розповів про старт розповсюдження квитків на дебати. 

Детальніше у нашій інтерактивній хроніці: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація