"Стадіон, так стадіон": Порошенко прийняв виклик Зеленського

"Стадіон, так стадіон": Порошенко прийняв виклик Зеленського

Фото: Associated Press

Чинний президент порадив своєму суперникові почитати закон про вибори президента.

Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента Володимиром Зеленським.

Відповідну заяву чинний глава держави зробив у своєму відеозверненні, оприлюдненому у ніч проти 4 квітня.

При цьому Порошенко нагадав Зеленському, що правила дебатів прописані у законі про вибори президента.

"Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента, почитайте будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на вас, Володимире Олександровичу", – заявив президент.

Нагадаємо, одразу після оголошення даних екзитполів про перемогу в першому турі президентських виборів 31 березня кандидат Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів із опонентом, який потрапить разом із ним до другого туру. Наступного дня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати Зеленського та чинного президента Петра Порошенка. Ще через день радник Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що не бачить сенсу у дебатах. Водночас у соцмережах розпочалася хвиля під хештегом #хочубачитидебати.

2 квітня народні депутати Ірина Геращенко та Марія Іонова зареєстрували законопроект про обов’язкові дебати кандидатів в президенти перед другим туром виборів. Але керівник комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар висловила сумнів у тому, що "правила можна змінювати під час гри".

Наступного дня, 3 квітня, сам Зеленський викликав Порошенка на дебати, але озвучив низку умов. Серед них – місце проведення на стадіоні "Олімпійський", але його адміністрація невдовзі заявила, що не отримувала заявок на проведення дебатів між кандидатами в президенти. 

Суспільне зі свого боку заявило, що організувати трансляцію зі стадіону "Олімпійський" технічно можливо, однак юридично зустріч кандидатів у президенти в такому форматі неможливо назвати дебатами. У Суспільному посилаються на положення Центрвиборчкому щодо проведення дебатів, у якому зазначено їхнє місце – студія національного мовника. 

Володимир Зеленський йде на дебати

Володимир Зеленський йде на дебати

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація