Фійон впевнено переможе Ле Пен на виборах президента Франції – опитування

Фійон впевнено переможе Ле Пен на виборах президента Франції – опитування

Фото: Reuters

Але програє, якщо у другий тур замість Ле Пен вийде екс-міністр Макрон.

Колишній прем'єр-міністр Франції правий центрист Фрасуа Фійон переможе лідера ультраправих Марін Ле Пен у другому турі виборів президента країни, який відбудеться в травні цього року.

Такі результати опитування дослідницької групи IFOP, які наводить агентство Reuters.

Опитування показує, що за Фійона проголосувало б 64% французьких виборців, тоді як за Ле Пен - всього 36%.

Разом із тим, згідно з опитуванням, якби у другий тур вийшли Фійон і екс-міністр економіки Франції Еммануель Макрон, то перемогу здобув би останній. За екс-прем'єра проголосували б 48% виборців, а за Макрона – 52%.

Дослідження групи IFOP показує, що в першому турі Франсуа Фійон набрав би 24-25% голосів, хоча ще місяць тому у нього була підтримка 27,5% виборців. Кількість голосів за Фійона залежить від того, кого висунуть кандидатом у президенти соціалісти - праймеріз у них відбудуться 22 січня.

У той же час, Марін Ле Пен в першому турі набрала б 26,5% голосів. Еммануель Макрон може розраховувати на підтримку 17-20% виборців у першому турі виборів. Але він може набрати ще 5,5-7% голосів, якщо центрист Франсуа Байру прийме рішення не балотуватися. Наразі Байру ще не сказав, чи братиме участь у виборах президента.

Опитування, похибка якого становить 1,3 відсотка, було проведене 3-5 січня і засноване на вибірці з 1860 осіб, зареєстрованих для голосування.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, вибори президента Франції відбудуться в квітні-травні 2017 року. Опитування показують, що лідер ультраправих потрапляє в другий тур виборів. Раніше Ле Пен заявила, що перемога Трампа на виборах президента США збільшує її шанси на перемогу у Франції.

Зазначимо, що у тому ж інтерв'ю телеканалу BFMTV Ле Пен заявила, що не вважає анексію Криму Росією незаконною.

"Я абсолютно не вважаю, що анексія була незаконною: був референдум, жителі Криму побажали приєднатися до Росії", - сказала лідер ультраправої партії "Національний фронт".

У свою чергу, в СБУ зазначили, що можуть заборонити в'їзд Ле Пен в Україну через таку заяву щодо Криму.

СБУ хоче заборонити в’їзд до України кандидатці в президенти Франції Марін Ле Пен

СБУ хоче заборонити в’їзд до України кандидатці в президенти Франції Марін Ле Пен

Повʼязані теми:

Наступна публікація