В Ізраїлі українські студенти вшанували пам’ять жертв Голодомору кулінарним флешмобом

Перехожих пригощали стравою з коріння дерев і бур’яну.

На одному з центральних ринків Тель-Авіва в Ізраїлі студенти-українці Академії лідерства гуртом приготували баланду – "страву", яку їли українці під час Голодомору.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Основні інгредієнти у вариві – корінці, кора дерев і бур’ян. Баланду пропонували скуштувати місцевим жителям і туристам. Після дегустації люди були шоковані, що українцям доводилось їсти таке щодня, аби вижити.

"Це, звичайно ж, не їжа", - констатував один із дегустаторів.

ВідеоСмак геноциду. Студенти приготували баланду, яку їли українці в часи Голодомору

Ідея провести кулінарний флешмоб виникла в студентів, коли вони усвідомили, що більшість туристів й ізраїльтян узагалі нічого не чули про Голодомор. Така ситуація виникла, тому що парламент Ізраїлю Кнесет офіційно не визнає Голодомор геноцидом в Україні.

"Нам важливо донести до ізраїльтян, що таке Голодомор для молодого покоління українців, апелюючи ще й до того, щоб ізраїльтяни визнали Голодомор як геноцид українського народу", - сказав студент-організатор акції.

Нагадаємо, цими вихідними Україна вшановує пам’ять предків, які стали жертвами Голодомору 1932-1933 років. У Києві на території музею пам’яті жертв Голодомору предстоятелі церков прочитали молитви за упокій душ, невинно замордованих під час лихоліття українців. Президент Петро Порошенко виголосив промову, якою відзначив, що Голодомор уже визнаний геноцидом парламентами 14 країн. Українці принесли до меморіалу квіти, лампадки, колосся та хліб.

Залиште свій коментар

Наступна публікація