Країни ЄС узгодили подовження персональних санкцій проти РФ

Країни ЄС узгодили подовження персональних санкцій проти РФ

Фото: Getty Images

Рішення ще має бути затверджене Радою ЄС.

Комітет постійних представників країн ЄС рекомендував Раді ЄС подовжити на 6 місяців персональні обмежувальні заходи проти російських фіз- і юросіб в зв'язку з ситуацією в Україні.

Про це повідомив журналіст Ріхард Йозвік у Twitter.

"Сьогодні представники країн ЄС вирішили подовжити заморожування активів та заборону на в'їзд 149 людям з РФ та сепаратистів", — написав він.

Рішення ще має бути затверджене Радою ЄС.

Термін дії чинних санкцій закінчується 15 вересня.

"Вітаю рішення послів ЄС продовжити на півроку та розширити пакет санкцій проти Росії за окупацію Криму", - написав президент Петро Порошенко.

 

Вітаю рішення послів ЄС продовжити на півроку та розширити пакет санкцій проти Росії за окупацію Криму. Тягар "Кримнашу" має стати нестерпно важким до повного відновлення суверенітету України над півостровом.

Опубликовано Петро Порошенко 6 сентября 2017 г.

Нагадаємо, три роки тому ЄС запровадив санкції проти Росії через дестабілізацію ситуації в Україні. Їхню дію Брюссель регулярно подовжує, останнього разу - до кінця січня 2018 року.

Три роки тому, 31 липня 2014 року, Європейський Союз уперше запровадив секторальні санкції проти Росії у відповідь на порушення суверенітету України, незаконну анексію Криму та дії Москви на Донбасі.

28 червня постійні представники країн-членів ЄС домовилися про чергове продовження цих санкцій ще на півроку.

Євросоюз подовжив економічні санкції проти Росії на півроку. Президент Європейської ради Дональд Туск запевняв, що санкції проти РФ подовжать принаймні на подальші шість місяців. 

США, своєю чергою, санкційний список розширили. Вони наклали обмежувальні заходи ще на 38 росіян та російські організації через вторгнення РФ в Україну. Так, у числі організацій, які потрапили під санкції, опинилася російська приватна військова компанія "Вагнер" та фірми бізнесмена Євгена Пригожина, який є шеф-кухарем уряду РФ, зокрема президента Росії Володимира Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація