Молитви для виборів: Путін відвідає президентського "духівника"

Молитви для виборів: Путін відвідає президентського "духівника"

Фото: Reuters

У президентській адміністрації планують використовувати всі великі заходи в передвиборних цілях.

Президент РФ Володимир Путін розпочинає серію заходів, пов'язаних з православ'ям: він планує зустрітися з патріархом Кирилом, а потім - з єпископом Тихоном Шевкуновим, намісником Стрітенського монастиря, якого в ЗМІ називають "духівником" президента.

Про це повідомляє Дождь, пославшись на джерело, яке близьке до Кремля.

Інформацію підтвердило джерело в церковних колах. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков не відповів на запитання видання про плани голови держави.

В Стрітенському монастирі Путін візьме участь у освяченні нового храму. Імовірно, глава держави буде говорити у храмі про новомучеників, говорить співрозмовник в церковних колах. Ще одна тема — десятиріччя з дня об'єднання Російської православної церкви та Російської православної церкви за кордоном.

Тим часом, Шевкунов від коментарів відмовився. Зауважимо, що Шевкунов має вплив на президента, патріарх до цього часто ставиться досить ревно, розповів виданню співрозмовник в Кремлі. Шевкунов часто виступає з ідеологічними тезами, в тому числі критикував лібералів, учасників мітингів на Болотної і фільм "Матильда" про цесаревича Миколу Олександровича і Матильду Кшесінску.

Раніше джерело видання в Кремлі розповіло, що в президентській адміністрації планують використовувати всі великі заходи в передвиборних цілях. Це пов'язано з тим, що до виборів глави держави залишається менше року — вони відбудуться в березні 2018 року. Зокрема, для роботи на батьківський електорат в Кремлі вирішили організувати зустріч глави держави з найбільшими мультиплікаторами, у тому числі з творцями мультсеріалів "Смішарики" і "Маша і Ведмідь".

Повʼязані теми:

Наступна публікація