Москва звинуватила спецслужби США в прослуховуванні розмов посла РФ

Москва звинуватила спецслужби США в прослуховуванні розмов посла РФ

Фото: Reuters

У Кремлі нагадали, що ця інформація з'явилась на тлі скандалу з екс-радником президента США з питань нацбезпеки.

РФ звинуватила американські спецслужби у прослуховуванні розмов російського посла в США Сергія Кисляка. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс.

За його словами, представники національної розвідки офіційно, хоч і анонімно, розповіли американським журналістам, що розмови посла РФ постійно прослуховуються. Включаючи його доповіді в Москву про те, що він робить у Вашингтоні, виконуючи свої обов'язки.

Також, глава МЗС РФ нагадав, що інформація про прослуховування телефонних розмов російського посла в Вашингтоні з'явилася на тлі скандалу про переговори колишнього радника президента США з нацбезпеки Майкла Флінна з Москвою.

Нагадаємо, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку. У своїй заяві на звільнення Флінн вказав, що "не повністю поінформував віце-президента Майка Пенса та інших про свої розмови з послом Росії".

"Я щиро вибачився перед главою держави і віце-президентом, вони прийняли мої вибачення", — йдеться в заяві. 

Зазначимо також, що за тиждень до відставки з посади радника американського президента з національної безпеки Майкл Флінн отримав план на зняття санкцій з Росії, складений наближеними до Дональду Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатером, а також українським депутатом Андрієм Артеменко.

План передбачав "виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму з передачі Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Повʼязані теми:

Наступна публікація