НАТО посилить підтримку України через російську агресію

НАТО посилить підтримку України через російську агресію

Питання стримування російської агресії винесуть на обговорення під час саміту Альянсу у Польщі

НАТО планує посилити підтримку та допомогу Україні у зв'язку із тиском РФ на країну. Про це повідомив заступник Генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу, пише "Укрінформ" з посиланням на "БГНЕС".

Окрім того, за його словами, підтримку для зміцнення власної безпеки отримають також Грузія та Молдова.

"Не менш важливою для Альянсу є робота зі стабілізації ситуації у східному регіоні, і ми готові підсилити підтримку таких країн, як Україна, Грузія і Молдова, які перебувають під тиском Росії і потребують нашої допомоги з питань зміцнення власної безпеки і суверенітету", - наголосив представник Альянсу.

Вершбоу також наголосив, що питання зміцнення оборонної доктрини і політики стримування по відношенню до Росії та інших світових загроз буде винесено на обговорення під час саміту НАТО у Варшаві.

Нагадаємо, що нова стратегія НАТО стримування Росії включає в себе розширення присутності в Чорному морі. Її учасниками мають стати Туреччина, Болгарія і Румунія.

Раніше, майбутній командувач НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що США повинні постачати Україні ту зброю, якої вона потребує, у тому числі протитанкові ракетні комплекси Javelin. Скапаротті разом з генералом ВПС Лорі Робінсоном назвали Росію найбільшою загрозою для США. Скапаротті зазначив, що Росія демонструє "все агресивнішу поведінку, яка кидає виклик міжнародним нормам і порушує міжнародне право". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація