Отруєння Навального: Макрон і Джонсон вимагають від Росії пояснень

Отруєння Навального: Макрон і Джонсон вимагають від Росії пояснень

Фото: Associated Press

Лідери Великої Британії та Франції висловили обурення нападом на російського опозиціонера.

Росія має пояснити, як був отруєний опозиціонер Олексій Навальний. З такою вимогою виступили президент Франції Еммануель Макрон і британський прем'єр Борис Джонсон.

Сторони також обговорили укладення торгової угоди в зв'язку з виходом Британії з Європейського Союзу, йдеться в повідомленні на сайті британського уряду за підсумками їхніх переговорів у понеділок, 7 вересня.

"Прем'єр-міністр і президент Макрон висловили обурення нападом на Олексія Навального і заявили, що Росії необхідно терміново пояснити, як лідера опозиції отруїли "Новачком", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили співпрацю у боротьбі з коронавірусом та інших міжнародних питань, включно з кризами в Лівії та Лівані і близькосхідний мирний процес.

Нагадаємо, що фахівці німецької клініки "Шаріте" надвечір 7 вересня сповістили, що стан російського опозиціонера покращився і його вже готують, щоб відімкнути від апарату штучної вентиляції легенів. Вже є повідомлення, що Навальний почав реагувати на мову. У Німеччині російського політика лікують вже понад два тижні. Туди його доправили після отруєння у Росії. 

Про те, що це саме отруєння, німецькі фахівці заявили ще минулого тижня: Навального, на їхню думку, отруїли речовиною  "Новачок". 

Німецькі медики вивели з коми Олексія Навального

Німецькі медики вивели з коми Олексія Навального

Повʼязані теми:

Наступна публікація