Пентагон хоче закупити 18 ракетних двигунів у Росії

Пентагон хоче закупити 18 ракетних двигунів у Росії

Фото: Reuters

За словами міністра оборони США, це необхідно для продовження діяльності SpaceX.

Пентагону необхідно закупити понад 18 ракетних двигунів для силових ракет, щоб відправити військові супутники в космос.

Як повідомляє видання Reuters, це необхідно зробити протягом наступних шести років, про це заявив заступник міністра оборони США Роберт Уорк.

 Конгрес заборонив використання російських ракетних двигунів РД-180 для використання у військових цілях до 2019 року, після окупації Росією українського Криму в 2014 році.

Але американські чиновники послабили заборони у кінці минулого року, для того, щоб продовжити діяльність SpaceX і  піднімати супутники в космос.

Він повідомив, що Сполученим Штатам були необхідні "два доступних і надійних способи потрапити в космос". Він додав, що РД-180 буде необхідно тільки для того, що він описав і це лише як перехідний період нового вітчизняного ракетного двигуна.

"Ми просто не знаємо, як можна отримати новий ракетний двигун менше ніж за шість років. Саме тому, в перехідний період, ми вважаємо, що нам необхідні космічні двигуни РД-180. Не більше 18, це наша позиція", - заявив Уорк.

Також сенатор США Джон Маккейн нагадав, що в минулому місяці, двоє росіян, які потрапили під санкції США через події в Україні, були лідерами космічного агентства Роскосмос, який за його словами, є "батьком" компанії, яка робить ракету RD-180.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація