Розстріл у мечетях: Нова Зеландія заборонила маніфест терориста

Розстріл у мечетях: Нова Зеландія заборонила маніфест терориста

Фото: Associated Press

У ньому він виступив проти мігрантів та писав про "білий геноцид".

У Новій Зеландії заборонили зберігати і поширювати маніфест Брентона Тарранта, який вбив 50 людей у мечетях міста Крайстчерч.

Таке рішення ухвалило агентство з класифікації кінофільмів і книг країни.

Воно зробило висновок, що маніфест пропагує насильство стосовно певних груп людей. "У ньому перераховані місця для потенційної атаки в Новій Зеландії і перераховані кошти, за допомогою яких можна здійснити таку атаку. Воно містить обґрунтування актів неймовірної жорстокості, зокрема вбивства дітей", - йдеться в повідомленні агентства.

Так, жителі Нової Зеландії зобов'язані видалити копії маніфесту і посилання на нього. Вимога також стосується місцевих ЗМІ.

Раніше у країні також заборонили усі види зброї, які використовувалися під час нападу на мечеті у Крайстчерчі.

Нагадаємо, 15 березня у місті Крайстчерч в Новій Зеландії сталась стрілянина в двох мечетях. Жахливу розправу нападник транслював наживо в інтернеті. Практично одночасно робот-сапер поліції знешкодив підозрілі рюкзаки на вокзалі Окленду. Влада країни оголосила напад терактом.

Праворадикальний австралієць Брентон Таррант – головний підозрюваний у цій справі. Він вважає себе расистом і фашистом, а до цього публікував "маніфест", де виступив проти мігрантів та писав про "білий геноцид". З його слів, ідейним натхненником злочину став норвезький терорист Андерс Брейвік. За інформацією на цей момент, жертвами нападу стали 50 людей.

У Новій Зеландії прощаються з жертвами розстрілів у мечетях

У Новій Зеландії прощаються з жертвами розстрілів у мечетях

Повʼязані теми:

Наступна публікація