Сенат США підтримав виділення $250 млн на безпекову допомогу Україні

Сенат США підтримав виділення $250 млн на безпекову допомогу Україні

Фото: Reuters

Тепер закон має підписати Дональд Трамп.

Сенат США у середу, 1 серпня, підтримав проект бюджету на 2019-й рік на потреби національної оборони, який передбачає виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні.

Про це повідомляє посольство України у США.

До документа включено основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”. Також підтверджується відданість Вашингтона Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва України з НАТО.

Окрім того, Державному департаменту доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки.

Закон про оборонний бюджет США набуде чинності після підпису президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, минулого тижня проект бюджету США на 2019-й рік на потреби національної оборони підтримала Палата представників американського Конгресу. Після того у Білому домі заявили, що підтримають цей законопроект.

Сума коштів, яка виділяється Міністерству оборони США для надання безпекової допомоги Україні, визначена в обсязі 250 мільйонів доларів. Із зазначеної суми 50 мільйонів доларів має бути спрямовано на летальні види озброєнь.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація