Шторм "Аманда" у Центральній Америці забрав життя десятків людей і зруйнував тисячі будинків: фото наслідків негоди

Шторм "Аманда" у Центральній Америці забрав життя десятків людей і зруйнував тисячі будинків: фото наслідків негоди

Фото: Associated Press

Шторм зруйнував понад 900 будинків.

Тропічний шторм під назвою "Аманда" в Центральній Америці призвів до загибелі щонайменше 26 осіб, серед яких дев'ятирічна дитина. У Сальвадорі, зокрема, за останні кілька днів випала чверть річної норми опадів.

Про це з повідомляє видання AFP.

Місцева влада повідомляє, що проливні дощі спричинили повені, які, призвели до затоплення вулиць і зсувів. Швидкість вітру місцями сягала 120 км/год. На заході країни шторм зруйнував понад 900 будинків, оскільки потоки води змивали все на своєму шляху. 

У Сальвадорі внаслідок негоди загинули 20 осіб. У Гватемалі - дві людини, зокрема, 9-річний хлопчик, який потонув у річці. Ще четверо загиблих в Гондурасі.

Щонайменше сім тисяч людей евакуйовано в тимчасові притулки. У всій країні оголошено "червоний" рівень тривоги. 

Тим часом, як повідомляє Associated Press, у Мексиканській затоці формувався новий шторм "Кристобаль", який може призвести до сильних повеней в Мексиці. За даними національного центру США з попередження ураганів, наразі епіцентр шторму розташовується в 215 км на північний схід від мексиканського міста Коацакоалькос. Максимальна швидкість пориров вітру досягає 65 км/год.

Нагадаємо, наприкінці травня на захід Австралії налетів потужний буревій. Дощ і рвучкий вітер до 120 кілометрів за годину повалив дерева і потрощив будівлі сотнями. Без електропостачання тоді залишилися близько 50 тисяч помешкань. На узбережжі хвилі здіймалися до восьми метрів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація