Спецпредставник Путіна нарахував 85 кібервтручань США у справи інших країн

Спецпредставник Путіна нарахував 85 кібервтручань США у справи інших країн

Фото: pixabay.com

В числі цих країн Росія бачить і себе.

Спецпредставник президента РФ з питань міжнародного співробітництва в області інформаційної безпеки, посол МЗС з особливих доручень Андрій Крутських впевнений, що США втручались у справи Росії у кіберпросторі.

Видання "Коммерсант" запитало в Крутських, як він ставиться до заяви посла США в РФ про те, що Штати готові будуть повернутись до питання переговорів про кібербезпеку, якщо у листопаді у виборах в Конгрес не зафіксують російських втручань. На що Крутських відповів, що "не треба сприймати слова посла буквально", нібито після того, як "Трамп поправить свої справи в Конгресі в листопаді" він і так буде готовий до діалогу з Росією. Що ж до втручань Росії у президентські вибори в США, Крутських пропонує пропускати ці слова крізь вуха.

"Якщо не звинуватити Росію хоч у чомусь, то людину просто не зрозуміють, як ніби він говорить іншою мовою. У цьому контексті я розглядаю і слова посла США Джона Хантсмана. Тому що, якщо він серйозно чекає від нас якихось подібних гарантій, то він помилився країною", – заявив спецпредставник Путіна.

Крутських відкидає звинувачення у втручаннях з боку Росії, натомість винуватить США у подібних діях.

"За даними американських же ЗМІ, самі США як мінімум 85 разів серйозно втручалися в справи інших країн. І в наші політичні процеси вони теж втручалися. Якщо про щось домовлятися, то тільки про взаємні гарантії. А краще про універсальні гарантії і правилах поведінки, як вже багато років пропонує Росія. Виконувати чиїсь ультимативні вимоги і надавати односторонні гарантії ми не будемо", - заявив Крутських.

Нагадаємо, спецслужби США звинувачують Росію і особисто Путіна в організації кампанії за втручання у вибори президента США з допомогою пропаганди і хакерських атак. Володимир Путін та інші представники російської влади категорично заперечують будь-яку причетність до спроб втрутитися в хід американських виборів.

16 лютого Міністерство юстиції США заявило, що 13 громадян Росії і три російські установи звинувачуються у втручанні у вибори президента США і політичний процес в країні. Обвинувальний висновок проти них скеровано до суду Вашингтона. Звинувачення висуваються проти компанії "Агентство інтернет-досліджень", яка більш відома як "фабрика тролів", а також проти "Конкорд Менеджмент" і "Конкорд Кейтеринг". Усі три фірми належать  російському мільярдеру Євгену Пригожину, якого називають "кухарем Путіна". 

Пригожин також входить до списку підозрюваних. Також у списку Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Сергій Полозов, Ганна Богачова, Марія Бовда, Роберт Бовда, Аслан Джейхун, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна та Володимир Венков. Вони усі є співробітниками "фабрики тролів". 

Своєю чергою демократична партія США подала багатомільйонний позов проти РФ і Трампа через втручання у вибори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація