США готують нові санкції проти Росії: Лавров назвав їх "тупими"

США готують нові санкції проти Росії: Лавров назвав їх "тупими"

Фото: Associated Press

Зокрема, йдеться про обмеження через втручання РФ у вибори.

Глава російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров прокоментував інформацію те, що Сполучені Штати завершили збирати докази про втручання РФ у вибори та хакерську атаку через ПО SolarWinds, а тому готують нові санкції.

Свою думку міністр Сергій Лавров висловив під час прес-конференції в Нур-Султані в Казахстані, пише ТАСС.

"Читав повідомлення про те, що адміністрація завершила огляд ворожих дій Росії. Якось швидко у них це вийшло. Навіть така провашингтонська структура, як Атлантична рада, вже публікує матеріали, в яких критикується абсолютно тупикова лінія США щодо Росії, а, може бути, навіть тупа, яка не приносить жодного результату з точки зору тих цілей, які оголошувалися, коли санкції вводили", - сказав він.

За його словами, якщо США введуть санкції, а йшлося серед іншого і про обмеження для наближених до Путіна осіб, то Росія відповість. "Відповідати ми будемо на будь-які недружні кроки - це зрозуміло. Поки я не бачив конкретних якихось рішень, нічого не оголошувалося", - заявив Лавров. 

Як повідомлялося, Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена готує нові санкції проти наближених до президента Російської Федерації Володимира Путіна осіб. За інформацією Bloomberg, що причиною слугує розслідування щодо втручання росіян у вибори в США та хакерських атак на інфраструктуру компанії SolarWinds, а також встановлення Росією винагороди за вбивства американських солдатів в Афганістані та отруєння критика Кремля Олексія Навального

Новини світу: Канада та Австралія разом запровадили нові санкції проти Росії за окупацію Криму

Новини світу: Канада та Австралія разом запровадили нові санкції проти Росії за окупацію Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація