Стало відомо, про що Путін говоритиме з Макроном у Парижі

Стало відомо, про що Путін говоритиме з Макроном у Парижі

Фото: Reuters

Зустріч запланована на 29 травня.

У Кремлі розповіли, про що президент Росії Володимир Путін говоритиме з новообраним президентом Франції Еммануелем  Макроном.

Про це повідомляють РИА Новости.

Зокрема, Путін та Макрон обговорять питання координації зусиль у боротьбі з тероризмом.

Окрім цього, увагу також приділять "врегулюванню криз в Сирії та Україні".

"29 травня 2017 року президент Російської Федерації Володимир Путін на запрошення президента Французької Республіки Еммануеля Макрона відвідає Париж з візитом... В ході переговорів на вищому рівні планується обговорити стан і перспективи розвитку російсько-французьких відносин в політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах. Відбудеться також обмін думками з актуальних міжнародних і регіональних питань, перш за все, з координації зусиль у боротьбі з тероризмом і врегулювання криз у Сирії і Україні ", - йдеться в повідомленні.

Зустріч президентів Франції та Росії приурочена до відкриття виставки, присвяченої 300-річчю від дня візиту до Франції імператора Петра I. За кілька днів до зустрічі з Путіним Макрон на полях саміту НАТО проведе переговори з Дональдом Трампом, передає РБК.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін здійснить незапланований візит до Франції, під час якого, швидше за все, зустрінеться з обраним президентом Еммануелем Макроном.  Про це повідомляє російське видання "КоммерсантЪ" з посиланням на інформовані джерела в Парижі та Москві. За даними співрозмовників видання, Путін відвідає Париж 29 травня. Приводом для візиту стане відкриття у Версалі виставки, присвяченої Петру Першому. 

За словами джерела у Парижі, "важко собі уявити, що пан Путін відправився б до Франції, не отримавши згоди, що зустрінеться і познайомиться з новим президентом".

Речник Кремля Дмитро Пєсков не підтвердив і не спростував повідомлення про візит Путіна до Франції. "Ми вчасно зробимо оголошення",— сказав він. 

Петро Порошенко планує зустріч з Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном

Петро Порошенко планує зустріч з Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном

Повʼязані теми:

Наступна публікація