Телебачення жахає американців ураганом "Метью": евакуація або смерть

Телебачення жахає американців ураганом "Метью": евакуація або смерть

Фото: Reuters

Попри моторошні прогнози, далеко не всі американці залишили небезпечну зону.

Кампанія з пропаганди евакуації обернулася панікою серед жителів прибережної зони штатів Флорида, Джорджія та Південна Кароліна. Залишити свої оселі закликали двох мільйонів американців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Буревій іде на двадцять миль на захід – ви і всі, кого ви знаєте, мертві. Усі. Бо ви цього не переживете. Це неможливо. І ваші діти теж помруть. Цей шторм уб'є вас. Він уб'є ваших дітей. Він знищить ваших домашніх тварин. Усіх, хто залишиться", - твердить з екранів телевізорів ведучий Шепард Сміт. "Не ризикуйте. Якщо вам потрібна евакуація – негайно тікайте. Цей буревій вас уб'є. Час спливає. Його залишилося дуже мало", - додає з телеекранів губернатор Флориди Рік Скотт.

На Гаїті постійно зростає кількість жертв внаслідок буревію "Метью"

На Гаїті постійно зростає кількість жертв внаслідок буревію "Метью"

Попри апокаліптичні перспективи, жителі небезпечної зони виїздять неохоче. "Я думаю, що втрачу цей будинок. Боюся цього страшенно. Але якщо все буде, як кажуть по телевізору, тут води наллє аж по дах моєї хати", - каже житель Флориди Крейтон Рамсі.

По телевізору цілодобово демонструють кадри з Гаїті. Там кількість загиблих уже наближається до тисячі. На зруйнованій стихією території бракує ліків та їжі. Представники гуманітарних організацій попереджають про можливість епідемії холери та інші хвороби. Ті, кого занадто сильно налякав телевізор, уже панікують. У мережі з'явилося відео бійки в супермаркеті, де дві жінки не поділили останню пляшку води.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація