Трамп написав листа Кім Чен Ину

Трамп написав листа Кім Чен Ину

Трамп та Кім Чен Ин під час зустрічі в Сінгапурі / Фото: Reuters

Його зміст не розголошується.

Президент США Дональд Трамп написав відповідь на лист глави КНДР Кім Чен Ина і передав його через держсекретаря США Майка Помпео. 

Про це повідомив сам Помпео в Twitter.

"Сьогодні у мене була можливість поговорити з моїм колегою з КНДР Лі Ен Хо на форумі АСЕАН. У нас відбулася коротка важлива розмова. Наша делегація також отримала можливість передати відповідь Трампа на лист Кім Чен Ина", - написав держсекретар США.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі пройшла перша в історії зустріч на вищому рівні між США і КНДР. За її підсумками Трамп і Кім Чен Ин мають спільну угоду, в якій Пхеньян оголосив про готовність піти на повну денуклеаризацію Корейського півострова, а Вашингтон зобов'язався у відповідь надати КНДР гарантії безпеки.

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Тепер між США та КНДР будуть прекрасні стосунки – Дональд Трамп

Фотографію липневого листи і його переклад Трамп також опублікував у своєму Twitter. У ньому Кім Чен Ин писав, що «екстраординарні зусилля» президента США з налагодження двосторонніх відносин допоможуть створити «нове майбутнє».

Зміст другого листа поки не розголошується. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс говорила, що лист направлено на «просування зобов'язань, взятих в спільній заяві США і КНДР».

Під час підготовки до зустрічі лідерів США і КНДР Кім Чен Ин заявив про зупинку ядерних випробувань і закриття ядерного полігону на півночі республіки.

Однак на початку серпня агентство Reuters повідомило з посиланням на доповідь ООН, що санкції, введені проти країни Радбезом ООН у вересні 2017 року, не завадили Пхеньяну проводити випробування з ядерної та ракетної програм.

Повʼязані теми:

Наступна публікація