Трамп підкреслив, що Америка не терпітиме втручання у вибори з-за кордону

Трамп підкреслив, що Америка не терпітиме втручання у вибори з-за кордону

Фото: Reuters

У листопаді 2018 року в США відбудуться так звані проміжні вибори.

Президент США Дональд Трамп провів засідання Ради нацбезпеки щодо виборів, на якому заявив, що не потерпить іноземного втручання в американський електоральний процес.

Про це повідомляє Білий дім.

"Президент чітко дав зрозуміти, що його адміністрація не потерпить іноземного втручання в наші вибори з боку будь-яких держав або інших зловмисних осіб", - йдеться в повідомленні.

Трамп запросив Путіна до США

Трамп запросив Путіна до США

Нараду було присвячено загрозам американським виборів з боку недобросовісних іноземних акторів, допомоги державним та місцевим властям в області кібербезпеки, а також дій з розслідування, судових розглядів і притягнення до відповідальності тих, хто намагався незаконно втрутитися в політичні та електоральні процеси США.

"Я не можу вільно пояснювати, що конкретно ми робимо в цій сфері. Просто будьте впевнені, що робляться дії, щоб захистити наші вибори або виявити чиї-небудь зовнішні спроби вплинути на американську громадськість, показувати неправдиві новини, щось таке. Ми нині робимо зусилля, але я не буду вдаватися в деталі", - заявив очільник Пентагону Джеймс Меттіс. 

Нагадаємо, що в листопаді 2018 року в США відбудуться так звані проміжні вибори, в ході яких будуть переобиратися 35 з 100 сенаторів США, а також повністю переобрана палата представників США.

Американські політики стурбовані можливістю втручання Росії у вибори 2018 року, деякі з них пропонують заходи, які дозволять відповісти на таке втручання.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заперечує причетність до зустрічі свого сина з росіянами, які нібито повинні були надати компромат на його суперницю по президентській гонці Гілларі Клінтон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація