Трамп: проект Терези Мей щодо Brexit "вб'є" торгівельну угоду з США

Трамп: проект Терези Мей щодо Brexit "вб'є" торгівельну угоду з США

Трамп, Мей / Фото: Reuters

США, за словами Трампа, має достатньо проблем з ЄС.

Проект виходу Великої Британії з Союзу, який впроваджує прем'єр країни Тереза Мей, фактично "вб'є" торговельну угоду зі Сполученими Штатами.

Про це виданню The Sun розповів президент США Дональд Трамп.

Як відомо, США і Британія збиралися укласти спеціальний торговий договір після виходу королівства з ЄС.

За словами американського лідера, він казав Терезі Мей, яким чином слід впроваджувати політику Brexit. Прем'єр Британії ж, однак, пішла абсолютно протилежним шляхом.  Вона проводить м'яку політику, яка передбачає збереження безмитної зони між ЄС та Британією.

"Якщо вони укладуть таку угоду, ми будемо мати справу з Європейським Союзом, а не з Великою Британією, тому вона, ймовірно, "вбиває" угоду (з США - ред.) Якщо вони це зроблять, то їхня торгова угода з США, ймовірно, не буде зроблена", - сказав Трамп.

Він додав, що у США й зараз достатньо проблем з Євросоюзом, а план Мей щодо Brexit змінить торгівельні відносини зі Штатами у гірший бік.

Натомість Трамп зазначив, що колишній міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон, який подав у відставку через інше бачення Brexit, має краще поняття про цей процес.

Нагадаємо, на сайті уряду Великої Британії опубліковано документ "Майбутнє відносин між Сполученим Королівством та Європейським Союзом", який є планом виходу країни зі складу Європейського Союзу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація