У Кремлі відхрестилися від підготовки наземної операції в Сирії

У Кремлі відхрестилися від підготовки наземної операції в Сирії

У Кремлі запевняють, що не проводять наземну операцію в Сирії. / Фото: mil.ru

Прес-секретар Путіна спростував повідомлення CNN, опубліковане напередодні.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував інформацію про підготовку наземної операції в Сирії. "CNN могли і переплутати. Вони і Путіна з Єльциним плутають", - заявив Пєсков, коментуючи відповідне повідомлення американського телеканалу.

Кінцевою метою російської військової операції Пєсков назвав політичне врегулювання конфлікту в Сирії. Також він зазначив, що "російська авіація завдає ударів по позиціях терористів".

Про підготовку російської наземної операції в Сирії телеканал CNN повідомив 5 жовтня з посиланням на джерела в Пентагоні, які розповіли про перекидання військ і постачання озброєнь до Сирії.

Росія проводить військову операцію у Сирії, починаючи з 30 вересня. Російська авіація обстрілює сирійські міста, де перебувають представники опозиційних сил, які боряться із режимом нинішнього президента Башара Асада. Попри те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Командування збройних сил РФ запевняє, що наземна операція не планується. Разом з тим, в Сирії перебувають російські військовослужбовці, які супроводжують постачання військової техніки, і обслуговуючий персонал.

Росія бомбить житлові квартали сирійських міст некерованими бомбами

Росія бомбить житлові квартали сирійських міст некерованими бомбами

Повʼязані теми:

Наступна публікація