У Ла-Манші сталися сутички між французькими та англійськими рибалками

У Ла-Манші сталися сутички між французькими та англійськими рибалками

Сутички у Ла-Манші / Фото: YouTube

Напруження між рибалками триває вже 15 років.

У протоці Ла-Манш між Великою Британією та Францією сталися сутички між французькими та британськими рибалками. Дійшло навіть до застосування димових шашок. 

Про це повідомляє BBC.

На відстані 12 кілометрів від Нормандії британські рибалки законно ловили рибу в районі, багатому на гребінці. Проте французів схвилював факт риболовлі у цій місцевості, адже, на їхню думку, рибалки з Британії виснажують запаси молюсків. 

Близько 40 французьких човнів зібралися у регіоні, аби висловити протест через активне виснаження морської фауни. Вони закликали британців припинити діяльність, але ті відмовилися, внаслідок чого сталися сутички. 

Рибалки, скоріш за все, кидалися камінням, що спричинило вибивання вікон, появу дірок у човнах. Також застосовано димові шашки. На одному з відео видно, як вони палають на палубі човна. 

Британських човнів було лише п'ять, а французьких - 35. Тому перші почали швидко тікати. 

Британці мають право рибалити у цих водах протягом всього року, тоді як французам дозволено це робити від першого жовтня до 15 травня. Стосунки у рибалок з обох країн досить напружені вже протягом 15 років, але останнім часом французи почали демонструвати незадоволення абсолютною свободою британців у протоці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація