У Латвії "накрили" партію кокаїну на мільярд євро

У Латвії "накрили" партію кокаїну на мільярд євро

Фото: Texas Department of Criminal Justice

Наркотики ховали в коробках серед бананів.

Міжнародна операція сил боротьби з наркотиками успішно завершилася в Латвії. У її Кокнеському регіоні виявили партію гідрохлориду кокаїну – так званої "кокаїнової солі" вагою понад дві тонни.

Керівник поліції країни Інтс Кюзіс назвав знахідку рекордною для Латвії. Наркотики були розфасовані в 2199 брикетів та сховані в ящиках із бананами, котрі надійшли з Еквадору. Якщо рахувати вартість кокаїну за роздрібною торгівлею в Латвії, де один грам коштує від 70 до 120 євро, вартість вилученої партії сягає мільярда.

Наркотики у бананах. Правоохоронці виявили кокаїну на 18 мільйонів доларів у ящиках з фруктами

Наркотики у бананах. Правоохоронці виявили кокаїну на 18 мільйонів доларів у ящиках з фруктами

Правоохоронці вважають, що цей кокаїн був призначений для транзиту, а от чи до країн Скандинавії, чи до Росії – ще з’ясовують. У справі затримано п'ятеро громадян Латвії, більшість заарештована. Серед затриманих називають власника складу, двох працівників і двох охоронців вантажу. Начальник кримінальної поліції Андрій Гришин зазначив, що розподіл ролей у злочинній групі ще з'ясовується.

Операція під назвою TNT з вилучення наркотиків була міжнародною. Над нею, крім латвійських поліцейських, працювали їхні колеги з Еквадору. Координував роботу копенгагенський філіал Агентства з боротьби з наркотиками США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація