У Німеччині поліція припинила рок-концерт через нацистське вітання

У Німеччині поліція припинила рок-концерт через нацистське вітання

Фото: Reuters

У Німеччині використання нацистської символіки переслідується в кримінальному порядку.

Поліція припинила рок-концерт у невеликому східнонімецькому містечку Остріц, що на кордоні з Польщею, після того, як натовп почав вигукувати заборонене нацистське вітання "Sieg Heil!" ("Хай живе перемога!").

На концерті, якій відбувся ввечері в суботу, 1 грудня, виступали дві групи з правого табору, на ньому зібралися кілька сотень відвідувачів, повідомила поліція міста Герліца, що в землі Саксонія. Жителі міста також скаржилися на гучність концерту.

Близько опівночі правоохоронці почули заборонені вітання та після прибуття підкріплення втрутилися. Концерт був припинений, а близько першої години ночі всі учасники концерту та відвідувачі залишили приміщення. Федеральні органи проводять розслідування щодо використання символів заборонених конституцією організацій, повідомила поліція.

У Німеччині використання нацистської символіки переслідується в кримінальному порядку. До такої символіки відносять прапори, значки, окремі предмети уніформи, гасла, форми вітання та інше. В серпні під час заворушень у Хемніці, що були спричинені вбивством місцевого жителя, в якому підозрюють мігрантів, деякі демонстранти демонстрували нацистське вітання. Через це 34-річний чоловік був засуджений до п'яти місяців в'язниці.

У Німеччині праворадикали зіштовхнулися з представниками лівих сил, є поранені

У Німеччині праворадикали зіштовхнулися з представниками лівих сил, є поранені

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація