У Норвегії відбудуться багатонаціональні військові навчання НАТО

У Норвегії відбудуться багатонаціональні військові навчання НАТО

Фото: Reuters

У навчаннях беруть участь близько 50 тисяч солдатів.

Багатонаціональні навчання НАТО Trident Juncture, які стартують в Норвегії 25 жовтня, покликані перевірити здібності НАТО планувати і проводити велику операцію колективної оборони, підвищити рівень взаємодії союзників на тактичному рівні і їх здатність протистояти будь-якій загрозі.

Про це пише Укрінформ.

«Trident Juncture демонструє наші надійні можливості, разом ми стримуємо потенційних супротивників. Всі наші 29 країн-членів НАТО будуть брати участь у навчаннях разом з нашими партнерами зі Швеції та Фінляндії, і ми в захваті від цього», - сказав адмірал ВМС США Джеймс Фогго, командувач військово-морськими силами США в Європі і Африці старший воєначальник альянсу, який спостерігає за цими навчаннями.

У маневрах, які триватимуть з 25 жовтня по 7 листопада на території Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції, беруть участь близько 50 тисяч солдатів, у тому числі понад 14 тис військовослужбовців армії США - ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти, а також близько 150 літаків, вертольоти Apache і 60 кораблів, зокрема, атомний авіаносець ВМС США «Гаррі Трумен».

Пілоти винищувачів провели навчання у небі над Донбасом

Пілоти винищувачів провели навчання у небі над Донбасом

Нагадаємо, що країни НАТО об'єднуються для протидії підводним човнам РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація