У США через штормову погоду загинули восьмеро людей

У США через штормову погоду загинули восьмеро людей

Фото: Associated Press

Погодні умови погіршуватимуться протягом вихідних.

Щонайменше восьмеро людей загинули внаслідок штормової погоди, яка обрушилась у суботу, 11 січня, на східну половину Сполучених Штатів Америки. Двоє людей загинули у Техасі, троє у Луїзіані і ще троє у Алабамі.

Кілька людей загинули під завалами будинків, які знесло штормовим вітром, інші – у аваріях, спричинених ускладненнями на дорогах, передає CNN.

Протягом вихідних покращення погодних умов не відбудеться – небезпечний вітер та торнадо анонсують на півдні країни, а середній захід може засипати потужними снігопадами.

Сотні авіарейсів було скасовано або перенесено в аеропорту Чикаго, в якому панують сильні вітри. Шквальний вітер, який атакував південний схід та середній захід, переміститься на північний схід на початку наступного тижня.

Торнадо були помічені у п’ятницю та суботу у Оклахомі, Міссурі, Арканзасі та Алабамі, очікується що торнадо накриють інші райони Алабами, а також Флориду та Джорджию. Окрім того в країні зафіксовані сильні зливи, обриви електромереж, перекриті поваленими деревами траси, зруйновані будинки та інші наслідки негоди.

Нагадаємо, в Україні оголосили штормове попередження - ввечері 11 січня та вночі 12 січня у західних та північних областях України, у Києві та Київській області пориви вітру 15-20 м/с.

Повʼязані теми:

Наступна публікація