У США прокоментували можливе усунення очільників антикорупційних відомств в Україні

У США прокоментували можливе усунення очільників антикорупційних відомств в Україні

Фото: visualhunt.com/frank1030

У відповідь Америка може рекоментувати скоротити всю державну допомогу уряду України.

Усунення в Україні керівників ключових антикорупційних відомств може призвести до втрати підтримки українського уряду з боку американської адміністрації й експертного товариства Сполучених Штатів.

На цьому наголосив у середу екс-помічник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії, нині старший директор Penn Biden Center Майк Карпентер, - повідомляє Укрінформ

"Якщо Рада проголосує за звільнення голови антикорупційного комітету та глави НАБУ, я рекомендуватиму скоротити всю державну допомогу уряду України, включаючи допомогу з питань безпеки. Це ганьба", - написав експерт.

Євросоюз розкритикував Україну за конфлікт з НАБУ

Євросоюз розкритикував Україну за конфлікт з НАБУ

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко звинуватив главу НАБУ Артема Ситника у незаконній діяльності ФБР США на території України.

 

"Артем Ситник у вашому ефірі сказав, що це була спільна операція НАБУ і ФБР. Якщо він це заявив, то виникає взагалі питання - "а хто дозволив операцію іноземної спецслужби на території України". Мені відомо, що на територію України були лише раз запрошені працівники ФБР після вбивства Павла Шеремета. Спільна операція, як він формулює, є незаконною без відповідних процедур. Я розумію бажання Ситника прикрити свої величезні проблеми, але прикривати їх іноземними партнерами", - сказав Луценко.

Перед цим голова НАБУ Артем Ситник заявив, що Бюро співпрацювало з ФБР щодо корупції в Міграційній службі України та незаконного видобутку бурштину.

"Мені здається трохи дивною позиція Генеральної прокуратури, коли операція щодо "бурштинової справи" називається "ідеальною", і така ж операція з використанням тих же ресурсів, тих же способів, методів, а крім того, одна і друга операції проводились спільно з ФБР США", - заявив Ситник.

Він додав, що відгуки американців з приводу того, що відбувалося останні дні між НАБУ, ГПУ та ДМС, є невтішними. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація