У Європарламенті через нацистські привітання покарали депутата-прихильника Путіна

У Європарламенті через нацистські привітання покарали депутата-прихильника Путіна

Корвін-Міккі підняв руку в нацистському салюті в ЄП

Януш Корвін-Мікке відомий своєю антиукраїнською позицією.

Щодо двох євродепутатів у Європейському парламенті застосували санкції через нацистські салюти та брутальні висловлювання - поляка Януша Корвіна-Мікке (Janusz Korwin-Mikke) та італійця Джанлуки Буонанно (Gianluca Buonanno).

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Європарламенту, бюро ЄП призупинило участь цих двох депутатів у будь-якій діяльності на 10 днів та зобов'язало виплатити 3 тис. 60 євро. 

Таке покарання Корвін-Міккі отримав за те, що під час пленарного засідання в липні, протестуючи проти загальноєвропейських транспортних квитків, підняв руку в нацистському салюті і сказав: "Цього разу це єдиний рейх, єдиний народ, єдиний квиток". 8 вересня він назвав мігрантів "гуманітарним сміттям". 

Буонанно був покараний за те, що на засіданні 6 жовтня був одягнений у футболку із зображенням канцлера Німеччини Ангели Меркель в комбінації з портретом Гітлера. А наступного дня за присутності Меркель в сесійній залі Європарламенту начепив фальшиві вуса, як у Гітлера, і підняв руку в нацистському салюті. 

У Європарламенті зауважили, що це не перші випадки такої поведінки цих депутатів.

Нагадаємо, Януш Корвін-Мікке відомий своєю антиукраїнською позицією і підтримує анексію Криму. У квітні він заявляв, що Польща готувала снайперів, які розстрілювали людей на Майдані. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація