Євросоюз візьметься за покращення життя у п’яти областях України

Євросоюз візьметься за покращення життя у п’яти областях України

Фото: Reuters

Співпраця відбуватиметься у рамках розвитку Дунайського регіону.

ЄС виділить 5 млн євро на розвиток Дунайського регіону. Угода була підписана 8 грудня у Брюсселі між урядом України та Європейською комісією у рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС, повідомляє УНІАН.

Документ підписаний віце-прем`єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе та представником Єврокомісії з питань регіональної політики та урбанізації Жан-П`єром Халкіном. Угорщина повинна приєднатися пізніше.

Ця угода передбачає фінансування таких пріоритетних напрямів: підвищення готовності до екологічних ризиків, зростання конкурентоспроможності для бізнесу та соціальних інновацій; підвищення інвестиційної спроможності Дунайського регіону для вирішення основних суспільних проблем.

Повідомляється, що ця угода сприятиме транснаціональній співпраці і підвищенню соціально-економічного рівня розвитку Чернівецької, Одеської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Своєю чергою, це уможливить виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. 

Раніше президент України Петро Порошенко оголосив про рішення Єврокомісії виділити Україні транш допомоги обсягом 1,8 млрд вро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація