У Києві планують побудувати аеропорт для дронів: який вигляд він матиме

У Києві планують побудувати аеропорт для дронів: який вигляд він матиме

Quadroport буде розташовано в радіусі десяти кілометрів від центру Києва.

Перший аеропорт для безпілотних літальних апаратів планують побудувати в Києві до 2025 року. Там можна буде тестувати будь-які види дронів.

Про це повідомляє керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк.

За словами Тараса, крім аеропорту, в майбутньому планується розробка і запуск промислових квадрокоптерів, які будуть збирати й аналізувати інформацію і передавати в центри обробки даних. А також розвивається ідея з використанням дронів для перевезень товарів. Для їхнього обслуговування і зберігання потрібен майданчик.

У федерації вважають, що до 2025 року ринок безпілотників в Україні збільшиться. Тому наявність спеціального майданчика для обслуговування та тестування великої кількості літальних апаратів стане просто необхідним. Ідея використовувати безпілотники в якості кур'єрів поступово розвивається. Тому на дахах будинків можуть з'явиться мінімайданчики для перевезення дрібних вантажів, посилок та їжі.

Територія загальною площею понад 73 тисяч квадратних метрів буде  розділена на чотири зони з великою кількістю приміщень. У Quadroport передбачені посадкові смуги, вертолітний майданчик, а також безліч місць для розваги відвідувачів.

На території планують розмістити фудкорт, трасу для перегонів дронів, трибуни для глядачів і навіть арену для битв роботів. Крім цього, у трибунах побудують захисний тунель, для убезпечення глядачів, технічний відділ обслуговування безпілотників, медпункт і багато іншого.

Для того, щоб користуватися аеропортом потрібно буде стати членом клубу і платити щорічний внесок.

Нагадуємо, що в Києві відкриється перший в Україні цифровий музей Ігоря Сікорського.   

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація