Дракони, ведмеді та Путін. "Яндекс" дізнався, що росіянам сниться найчастіше

Дракони, ведмеді та Путін. "Яндекс" дізнався, що росіянам сниться найчастіше

Фото: Reuters

Предмети снів росіян відрізняються в залежності від регіону.

У своїх снах росіяни найбільш часто бачать президента РФ Володимира Путіна з-поміж реальних індивідуумів, що їм сняться. Таких даних дійшов "Яндекс", проаналізувавши онлайн-запити користувачів щодо їхніх сновидінь. Про це повідомляє NBC.

Пошуковий ресурс "Яндекс", який є більш популярним у Росії, ніж Google, отримує півмільйона запитів на тиждень щодо тлумачення нічних видінь. Так, "Яндекс" випустив звіт, спираючись на аналіз запитів за 6 місяців, та виявив п'ять найбільш поширених предметів російських снів: риба, дитина, змія і смерть після якого одразу йде життя.

Також уві сні росіянам вбачаються колишні, зуби, будинки, вода і вагітність.

Утім, президент Росії Володимир Путін став єдиною справжньою людиною, чиє ім'я вводили у "Яндекс", бажаючи дізнатися про сенс сну. Найбільше він сниться користувачам із Чечні.

Загалом предмети снів росіян дуже відрізняються в залежності від регіону. Так, у малонаселених містах на Далекому Сході люди бачать уві сні ведмедів, тигрів і кліщів, тоді як в Москві росіянам часто сниться система метро міста.

У консервативних регіонах на півдні Росії і на Уралі користувачам більше снилися священики, ікони і річні раки, ніж в інших областях. Жителі Челябінська, які постраждали від гігантського метеорита 2013 року, часто бачать падіння небесних тіл уві сні. А от у Новосибірську росіянам являються дракони.

Утім, російський психолог Оксана Орлова закликала не робити великих висновків з результатів дослідження.

"Коли люди вводять свої запити в пошукових системах, вони просто намагаються причепити власне значення до того, що вони побачили уві сні, і вони використовують онлайн-пояснення як інструмент для цього. Але це точно не наука, це прозаїчний переклад", - сказала вона.

Крім того, за словами Орлової, присвоєння сну "містичного значення" часто пов'язано з тривогою.

Нагадаємо, 17 березня в світі відзначали Міжнародний день сну. Як уберегтися від безсоння читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація