Касероль: сирний хлібний пудинг з беконом і цибулею до сніданку
Хлібний пудинг - це класичний традиційний десерт англійської кухні.

Загадковим французьким словом "касероль" позначається каструля з металу або іншого жароміцного матеріалу, оснащена кришкою і спеціально сконструйована для тривалого стояння в духовці.
Словом касероль часто позначають і страви, приготовані в такій каструлі. До речі, її можна замінити будь-якою іншою важкою посудом із кришкою: чавунний казанок, керамічна форма і так далі.
Одну з таких страв можна приготувати на сніданок. Вона неймовірно зручна тим, що приготувати касероль можна від вечора, а їсти вранці - вона якраз чудово настоїться.
Сирний хлібний пудинг із беконом і цибулею
Інгредієнти
200 г сиру чедер
4 великих шматки білого хліба
150 г бекону
8 середніх яєць
200-300 мл молока
2 середні червоні цибулини
трохи оливкової олії
сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт
Крок 1: розігріваємо духовку до 160°С. Змащуємо порційні форми для запікання оливковою олією.
Крок 2: нарізаємо хліб кубиками 2 см, розкладаємо по формах. Збиваємо яйця з молоком, сіллю і перцем до однорідності, заливаємо хліб у формах, даємо постояти 10-15 хв.
Крок 3: натираємо сир на тертці. Бекон обсмажуємо на сухій сковороді до хрускоту, викладаємо на паперові рушники. На жирі від бекону обсмажуємо нарізану цибулю.
Крок 4: кладемо в кожну форму по 1/4 частини сиру і цибулі. Ставимо в духовку і запікаємо приблизно 20 хв.
Крок 5: перед подаванням перчимо і посипаємо беконом.