Млинці по-грецьки до сніданку
Грецькі млинці тіганітес за змістом схожі на італійську піцу: тісто в них слугує футляром для найрізноманітніших начинок.

Бувають тіганітес солодкі - щедро присипані корицею і буквально втоплені в меду, а також несолодкі - з сиром або м'ясом, із зеленню і фаршем з потрухів. В оригінальному рецепті млинець спочатку печеться, а потім ще й обсмажується на сковороді у великій кількості розтопленого масла, хоча легко можна обсмажити в духовці.
Млинці по-грецьки
Інгредієнти
3 яйця
210 г борошна
500 мл молока
1 ст. л. цукру
20 мл соняшникової олії
5 г солі
брусничний або будь-який інший соус для подавання
Для начинки
500 г сиру фета
пучок зеленої цибулі
600 г відвареного курячого філе
300 г натурального йогурту
олія
Покроковий рецепт
Крок 1: в молоко додаємо яйця, добре перемішуємо. Потім цукор і сіль, знову перемішуємо. Додаємо борошно і збиваємо тісто міксером. У готове тісто додаємо трохи олії.
Крок 2: підсмажуємо тонкі млинці на змащеній олією добре розігрітій сковороді.
Крок 3: курку нарізаємо тонкою соломкою, цибулю шаткуємо і змішуємо з сиром фета.
Крок 4: викладаємо начинку на млинці і згортаємо їх конвертиком.
Крок 5: кладемо млинці в духовку на 4 хв за температури 180 градусів. Подаємо з йогуртом і ягідним соусом.