Віскі привезли з орбіти восени 2014 року.
Науковці завершили дослідження отриманого зразка віскі, що повернувся на Землю після трирічного перебування на Міжнародній космічній станції.
Тести показали, що за проведений на орбіті час "космічний" віскі значно змінився порівняно із збереженим на Землі контрольним зразком.
Властиві напою димні ноти більш повно розкрилися, і смак став складнішим. Представники віскікурні, де був зроблений напій, відзначили, що їм досі не вдавалося отримати таку комбінацію смакових відтінків у своїй продукції. Віскі привезли з орбіти восени 2014 року.
На МКС його доставили в жовтні 2011-го, щоб вивчити, як невагомість впливає на процес дозрівання напою. Надісланий зразок представляв собою невитриманий віскі разом з частинками дубового вугілля. Аналогічний зразок протягом усього терміну польоту залишався на Землі.
Нагадаємо, що японський віскі визнаний кращим у світі.