Аеропорт "Одеса" відновив роботу лише через добу після аварії з літаком

Аеропорт "Одеса" відновив роботу лише через добу після аварії з літаком

Ілюстрація / Фото: unsplash.com

Рейси здійснюються від 22:00.

У п'ятницю, 22 листопада, Міжнародний аеропорт "Одеса", у якому від учорашнього вечора не здійснювалися рейси через аварійну посадку літака, відновив свою роботу. Нині він працює в штатному режимі.

Про це повідомляє пресслужба летовища.

Виконання рейсів відновили від 22:00 години. У пресслужбі уточнили, що з Туреччини прибули фахівці з додатковим спеціальним обладнанням, необхідним для ліквідації наслідків авіаційного інциденту з рейсом TK 467, який слідував за маршрутом "Стамбул-Одеса". Зазначається, що фахівці успішно відбуксирували літак до тимчасової стоянки.

"Після додаткової перевірки фахівцями злітно-посадкової смуги було підтверджено відповідність усім нормам та не виявлено додаткових ушкоджень, тож ухвалено рішення про відновлення рейсів", - йдеться в повідомленні.

Аеропорт "Одеса" працює в штатному режимі Після денної перерви аеропорт "Одеса" відновить виконання рейсів з 22:00 У...

Опубликовано Odesa Airport / Международный аэропорт Одесса Пятница, 22 ноября 2019 г.

Нагадаємо, 21 листопада, о 20:55 під час посадки в Міжнародному аеропорту "Одеса" сталася аварія із літаком Boeing-738 авіакомпанії Turkish Airlines. За попередніми даними, через сильний вітер літак викинуло зі смуги на ґрунт, відтак приземлення було жорстким: літак пошкодив передню стійку, в нього відлетіло шасі. 

Подібне в Одесі сталось уперше за 30 років. Операцію ускладнювало й те, що тут у спеціалістів не було власної спецтехніки, яка могла б відтягти повітряне судно. Тому довелося викликати турецьких інженерів. Зі вчорашнього вечора було скасовано рейси в 16 літаків. Пасажирів скеровували на інші летовища. 

Роботу турецьких інженерів в одеському аеропорту суттєво ускладнює шквальний вітер  

Роботу турецьких інженерів в одеському аеропорту суттєво ускладнює шквальний вітер  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація