Аваков розповів, коли до України прибудуть перші гелікоптери Airbus

Аваков розповів, коли до України прибудуть перші гелікоптери Airbus

Фото: МВС

В Україні буде третій за величиною вертолітний парк Європи.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконує, що перші два гелікоптери для єдиної системи авіації МВС прибудуть до України 19 грудня 2018 року.

Про це він сказав сьогодні, 10 грудня, під час робочої поїздки до Мюнхена, Німеччина, йдеться на сайті МВС.

Аваков зазначив, що зараз в Україні будуються пункти базування, ангари і вся необхідна інфраструктура, а у Кременчуці готуватимуть пілотів для системи авіаційної безпеки МВС.

Фото: МВС

"До створюваної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які у нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після німців та французів. Таким чином, ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю", - сказав він.

За словами глави МВС, систему авіації в Україні повністю укомплектують до 2021 року.

"В рамках контракту з французьким урядом буде закуплено 55 вертольотів Airbus. Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року. Всі вертольоти збираються у Франції та Німеччині", - наголосив Аваков.

Нагадаємо, уряд України та французький авіагігант Airbus Helicopters підписали Угоду про постачання 55 гелікоптерів для потреб Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

За угодою в Україну надійдуть 21 гелікоптер Н225, 10 вертольотів Н145 та 24 вертольоти Н125. Вартість контракту склала 555 млн євро. Частину коштів надає пул французьких банків, а також казначейство Франції у формі середньострокових кредитів. 

МВС придбало 55 гелікоптерів для потреб рятувальників та полісменів

МВС придбало 55 гелікоптерів для потреб рятувальників та полісменів

Повʼязані теми:

Наступна публікація