Джамала відповіла на нападки РФ щодо її пісні для "Євробачення"

Джамала відповіла на нападки РФ щодо її пісні для "Євробачення"

Фото: Reuters

Співачка зазначила, що в пісні немає таких слів, як "депортація", "кримські татари", "Росія".

Співачка Джамала, яка буде представляти Україну на "Євробаченні-2016", запевняє, що її конкурсна пісня "1944" не має політичного підтексту.

"Ця пісня - про любов, що ви тільки зрозумійте, тільки відкрийте свої долоні і прийміть її. Це про велику любов до Батьківщини, про велику любов до свого народу, про жінку, яка пронесла цю любов через усе життя. Адже моя прабабуся Назилхан так і не повернулася в Крим. Ви розумієте, в чому трагедія? Її діти повернулися, а вона не дожила до цього моменту... Це пісня - як пам'ять, посвята і моє звільнення її душі. Саме так я відчувала після півфіналу, коли заспівала цю пісню. Як ніби я звільнила душі загиблих під час депортації людей, які так ніколи і не змогли повернутися в Крим, я звільнила себе від цього ", - заявила Джамала в інтерв'ю "Укрінформ", коментуючи вимогу росіян перевірити текст пісні про депортацію кримських татар на політичний зміст.

Також співачка зазначила, що в пісні немає таких слів, як "депортація", "кримські татари", "Росія", про що заявляє російська сторона.

"Але це навіть трошки смішно. Там немає жодного такого слова. Вони можуть збирати безкінечні комісії, розглядати мій текст під збільшувальним склом - і не знайдуть там ні слова про політику. Не знайдуть, бо її там немає. У цих словах є тільки любов і печаль, там насправді навіть немає докору і конкретної адресації, а є розповідь від третьої особи. Це моє оповідання про ту історію, яка трапилася в 1944-му", - підсумувала Джамала.

Нагадаємо, що в Росії вирішили спробувати не допустити до участі в пісенному конкурсі "Євробачення" українську пісню, яку виконує Джамала. Таку думку висловив перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін. Він висловив сподівання, що керівництво "Євробачення" не допустить до конкурсу пісню про депортацію кримських татар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація