Ексзаступнику секретаря РНБО Гладковському обрали запобіжний захід

Ексзаступнику секретаря РНБО Гладковському обрали запобіжний захід

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

Антикорупційний суд виніс рішення.

Вищий антикорупційний суд обрав для колишнього заступника секретаря Ради безпеки та оборони України Олега Гладковського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Запобіжний захід обрали 19 жовтня у залі ВАКС.

Суді залишили можливість Гладковському внести заставу у розмірі 10 мільйонів 623 тисячі 130 гривень.

Спеціальна антикорупційна прокуратура просила взяти Гладковського під варту на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 100 мільйонів 782 гривень.

Експершому заступнику секретаря РНБО обрали запобіжний захід Експершого заступника секретаря РНБО триматимуть під...

Опубліковано Вищий антикорупційний суд Субота, 19 жовтня 2019 р.

Застава може бути внесена підозрюваним чи іншою юридичною чи фізичною особою. 

Нагадаємо, 17 жовтня фігурант резонансного розслідування про корупцію в "Укроборонпромі" та колишній член ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, втім його не пропустили. Згодом Гладковський вирушив до ресторану біля Бориспільської траси, де його затримало НАБУ. Там підтвердили затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

18 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили Гладковському про підозру. 

Згідно з даними слідства, експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Окрім цього, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік). 

Раніше журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Експрезидент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

НАБУ повідомило про підозру Олегу Гладковському

НАБУ повідомило про підозру Олегу Гладковському

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гладковського
Наступна публікація