ГПУ арештувала майно псевдокерівництва Криму вартістю понад мільярд гривень

ГПУ арештувала майно псевдокерівництва Криму вартістю понад мільярд гривень

Серед заарештованого є й майно Аксьонова

Заарештовані 67 авто та майже 70 приміщень на материковій частині України.

Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання слідчих Генпрокуратури і наклав арешт на рухоме та нерухоме майно кримських діячів – самопроголошених депутатів та чиновників.

Загалом арештовано 67 транспортних засобів, майже 70 житлових та нежитлових приміщень та інше майно, яке знаходиться у тому числі на території материкової частини України. У повідомленні ГПУ зазначається, що серед заарештованого є і майно так званого голови ради міністрів Криму Сергія Аксьонова, і самопроголошеного голови держради Криму Володимира Константинова. Орієнтовна вартість арештованого майна складає 1 млрд 200 млн грн.

Як відомо, слідчими Генеральної прокуратури України розслідуються кримінальні провадження стосовно депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні злочинів. Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація