Кашель і нежить без температури. Українців атакує новий вірус

Кашель і нежить без температури. Українців атакує новий вірус

Фото: pixabay.com

Лікарі закликають людей залишатися вдома, щоб не поширювати захворювання і не отримати ускладнення.

Українці - під загрозою небезпечного вірусу. Він має усі симптоми застуди, але без температури. 

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Щойно у вас з’являється кашель, вам треба залишитися у ліжку вдома. Лікарі застерігають, що відсутність температури під час застуди – це небезпечно - оскільки без неї можуть протікати бронхіти та запалення легенів.

Однак хворим без температури відмовляють у лікарняному. На це скаржаться користувачі соцмереж. У такій ситуації лікар має призначити додаткові обстеження: рентген та аналіз крові.

Перші три дні застуди – найважливіші. Якщо ви лікуватиметеся вдома, це допоможе уникнути смертельно небезпечних ускладнень.

У зоні ризику підступного вірусу й діти. Якщо немає температури -  батьки відправляють малюків до садочка або школи. Та з нежитем та кашлем можна заробити запалення легенів. За даними ЮНІСЕФ, у світі кожні 30 секунд від пневмонії помирає одна дитина у віці до п’яти років. Це більше мільйона хлопчиків та дівчаток щорічно. Погіршення апетиту, біль у нижніх ребрах, під час фізичного навантаження, піт ллється рікою – негайно до лікаря. Це можуть бути прояви пневмонії без жару.

Нагадаємо, в Україні від 26 лютого до 4 березня зафіксовано три летальні випадки від грипу та ГРВІ. 47-річний чоловік помер у Запорізькій області, 45-річна жінка – у Кіровоградський, і 6-річний хлопчик – у Харківській. Усього з початку епідсезону в Україні померло п'ятеро людей: троє дітей і двоє дорослих.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація