Катування та вимагання: у Львові викрили банду 15 "перевертнів в погонах"

Трьох учасників банди затримали "на гарячому".

Правоохоронці у Львові викрили банду, яка складалася із 15 поліцейських, які вимагали від затриманих гроші, забирали в них майно та били їх.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

Поліцейські, які працювали на центральному залізничному вокзалі міста, систематично перевищували службові повноваження.

Вони застосовували фізичну силу до осіб, які вчинили адміністративні чи кримінальні правопорушення, а за непритягнення до відповідальності поліцейські-бандити вимагали та отримували гроші від затриманих, а також забирали особисті речі. Наприклад, троє поліцейських побили у службовому кабінеті чергової частини чоловіка, який перебував на вокзалі напідпитку.

Пізніше ще один патруль цього ж відділу застосував насильство до іншого пасажира і отримав від нього 900 грн.

Трьох фігурантів злочинної групи спіймали "на гарячому" - "перевертні в погонах" змусили чоловіка віддати їм 230 євро та 220 польських злотих за непритягнення до адміністративної відповідальності. Під час затримання силовиками зловмисники намагалися чинити опір.

Під час 13 обшуків за місцем проживання бандитів було вилучено 1560 польських злотих, 31350 грн, 250 євро, 72, а також 38 мобільних телефонів, мисливський ніж, набої різного калібру, гранату РГД-5, ручний протитанковий гранатомет РПГ-18, походження яких встановлюється.

Нагадаємо, що рівень довіри українців до патрульної поліції впав на 20% – від 60% на початку її запуску до нинішніх 40%.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ми мали пік захоплення і обожнювання патрульною поліцією, яка в якийсь момент досягала 60% рівня довіри. Зараз це опустилося до тверезої повсякденності – 40%. Ми маємо деяке підвищення довіри в загальному в системі поліції, там близько 25%. Але це статистика", - уточнив Аваков. 

Повне інтерв'ю з Арсеном Аваковим читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація