Луцьк попрощався із загиблим в ООС 22-річним добровольцем

Луцьк попрощався із загиблим в ООС 22-річним добровольцем

Юнак не зміг сидіти вдома та повернувся на фронт, де й загинув.

У Луцьку попрощались із Миколою Сорочуком, який три дні тому загинув поблизу Маріуполя. У 22-річного військового поцілив ворожий снайпер, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На архівних кадрах дворічної давності Микола разом із побратимами на ношах три кілометри несе пораненого бійця до медиків. Утомлений хлопець дорогою жартує: "В Індії царів так носили, чуєш?" Того дня поблизу Новозванівки на Луганщині Микола теж зазнав поранення – куля розірвала вухо. Вересневий день Микола вважав своїм другим днем народження, але три дні тому ще одного дива не сталося – куля снайпера не залишила йому жодного шансу на життя. "Якраз був трохи з іншого боку на позиції – і вже передали по рації, що загинув в нас. Пішли подивилися – а то Микола", - каже заступник командира 10 ОГШБ Борис Биков.

У Луцьку попрощалися із Миколою Сорочуком, який загинув поблизу Маріуполя

У Луцьку попрощалися із Миколою Сорочуком, який загинув поблизу Маріуполя

Завжди усміхнений та веселий – таким пам’ятають Миколу побратими. Воювати на схід хлопець пішов добровольцем у 18 років. На Донбасі пробув три роки, потім на рік повернувся додому, а в грудні знову вирішив іти на війну – як казав рідним, до своїх. "Ми приїхали до них, а там дітвора, самому найстаршому було 21, а може, ще й не було, ми називали їх мальками", - каже зі сльозами волонтер Юрій Єпіфанович.

Про смерть Миколи першою сповістила його дівчина – волонтерка Ярина Чорногуз. Хлопець планував познайомити кохану зі своїми рідними – мамою та сестрою. Однак не судилося. "Я дуже дякую мамі за сина, мені дуже шкода, що ми познайомилися лише зараз", - каже Ярина. На центральний майдан Луцька віддати останню шану воїну прийшли сотні людей. "У мене свої діти, свої внуки ще є маленькі, шкода, що такі молоді люди гинуть", - каже лучанка Людмила Мороз.

На Волині це вже третя втрата військових за три дні. Позавчора попрощались із 24-річним бійцем Сергієм Денисюком, який укоротив собі віку. Іще один військовий Володимир Висоцький від тяжкої недуги помер учора.

Кореспондентка ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація