Львівські хірурги видалили жінці гігантську 20-кілограмову пухлину

Львівські хірурги видалили жінці гігантську 20-кілограмову пухлину

Операція тривала три години.

Львівські хірурги провели унікальну операцію. Вони першими в Україні видалили гігантську 20-кілограмову пухлину, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

До операції 60-річна жінка кілька місяців не вставала з ліжка, бо гігантська пухлина заважала рухатися. "Спала я на животі десь рік. Не боліла, а лише заважала ходити. Тиск падав, гемоглобін. Вона мене виснажувала просто", - каже пацієнтка Марія  Клімашевська.

Пухлина з'явилася на верхній частині стегна і за півтора роки поширилась до коліна. Жінка зволікала з операцією, бо боялася. Лише коли зовсім злягла, родичі переконали її йти до лікарів

Кілька медиків від пацієнтки відмовилися - не ризикнули видаляти таку гігантську пухлину. В онколікарні жінку прийняли і більше місяця готували до операції. Треба було знизити вагу і укріпити організм. "Пухлина була велика - 20 кілограмів. Вона заважала ходити, жити. Мала в своїй частині розпад, який отруював організм, призводив до страшної інтоксикації. Жінку привезли в стані важкому: 170 кілограмів ваги, низький тиск і гемоглобін", - каже заступник головного лікаря Львівського онкологічного центру Олег Дуда.

Операція тривала три години. Найбільше лікарі боялися, аби не утворилися тромби. "Ризики були надзвичайно високі. Жінка це прекрасно розуміла, коли йшла на операціб. Була ймовірність навіть загибелі пацієнтки", - пояснив онкохірург Ігор Процько.

Пухлина виявилася доброякісною. Таку гігантську пухлину в Україні видалили вперше, кажуть лікарі. "Гігантською пухлина вважається після одного кілограма", - каже заступник головного лікаря Львівського онкологічного центру Олег Дуда.

Кореспондентка ТСН Наталка Волосацька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація