Мер Ірпеня: місяць тому ГПУ не мала до мене претензій та жодних справ не вела

Мер Ірпеня: місяць тому ГПУ не мала до мене претензій та жодних справ не вела

Мер Ірпеня: місяць тому ГПУ не мала до мене претензій та жодних справ не вела

Володимир Карплюк / Фото: Володимир Карплюк

Карплюк хоче, аби його справу вели публічно.

Мер Ірпеня Володимир Карплюк поки не збирається розсекречувати своє місцеперебування і заявляє про те, що справа проти нього – абсурдна. Як повідомив Карплюк ТСН, він хоче, аби кожен крок у цій справі робився публічно.

"Я все ще, як ви висловились, "незрозуміло де", оскільки досі не отримав відповіді на свій запит розглядати справу публічно. Я хочу, аби справи, на підставі яких чинилися обшуки, аби співробітники ГПУ, представники громадським організацій, ЗМІ, аби ми всі сіли та разом розібрали кожен пункт справи", - сказав мер телефоном.

Карплюк стверджує, згідно з відомими йому фактами справи, йому інкримінують виділення землі у Бучі у 2002-2010. В цей час, запевняє мер, він і близько не мав жодного зв'язку з Бучею.

"Яким чином можна приходити до мера Ірпеня, обраного у 2014 році, зі справою про виділення землі у Бучі у 2002-2010 роках. Вони прийшли інкримінувати меру Ірпеня саме цю справу. Протягом цих років я якийсь час ще навчався, займався підприємницькою діяльністю, і не знав нікого в Бучі, і може й був там один раз за весь цей час", - запевняє Карплюк.

Нерухомості мерів Карплюка й Федорука вистачило б на невелике містечко

Нерухомості мерів Карплюка й Федорука вистачило б на невелике містечко

Також мер прокоментував те, що у справі фігурує фірма, до якої мала стосунок його матір. У матері мера також були обшуки.

"Мати 20 років вже не має стосунку до підприємства, яке в цій справі фігурує. Роблю висновок – слідчі керувались не висновками розслідування, а керувались статтями в Інтернеті, які розповсюджують якісь аферисти. І в обвинувачувальному акті понаписували те, що писали у цих статтях", - стверджує чиновник.

Під час обшуку в його помешканні, каже Карплюк, були вилучені "дитячий ноутбук з мультиками та ряд документів, які не представляють цінності". Всі обвинувачення пов'язує з виборами у Коцюбинському і впевнений, що питання вирішувалось вночі перед безпосередньо обшуками. Стверджує, що нещодавно цікавився у компетентних органів – чи немає до нього питань.

"У зв'язку з тим, що навколо мене мусуються різні чутки, я більше місяця тому робив запити до ГПУ та обласної прокуратури з проханням надати інформацію – які ви маєте до мене претензії. Й отримав відповіді від ГПУ та обласної прокуратури – що претензій до мене немає, і жодних справ щодо мене не ведеться", - розповів мер.

Свої великі статки та велику кількість нерухомості Карплюк пояснює тим, що займався крупним бізнесом – аграрним, рекламним, будівельним – і ще чотири роки тому показав все майно, за яке було сплачено податки, у декларації. А з мером Бучі Анатолієм Федоруком, запевняє, познайомився вже у 2010 році.

Раніше обшуки у своєму маєтку прокоментував мер Бучі – він припускає, що такі кроки ГПУ пов'язані з наближенням парламентських виборів.

Як повідомлялося, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому.

Мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшом на виборах в Коцюбинському.

За результатами обшуків ГПУ запевнила, що було вилучено чимало документів, які підтверджують незаконні дії мерів. А також заспокоїла власників квартир, побудованих на ціх землях - їхні права власності ущемлені не будуть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація