У Карпатах розпочався новий гірськолижний сезон

У Карпатах розпочався новий гірськолижний сезон

Фото: УНІАН

На курорті дезинфікують номери та всюди ставлять антисептики, а працівники ресторанів і готелів не знімають масок.

Сотні тонн штучного снігу, тиждень роботи і вдень, і вночі, аби підготувати гірські схили для безпечного катання. На туристичному курорті "Буковель" розпочався новий сезон. Тамтешнім працівникам у перші ж дні вдалося запустити майже третину трас та витягів - вони називають це своєрідним власним рекордом.

Чи оцінили це лижники та сноубордисти - у матеріалі ТСН.19:30.

У львівян Давидчаків кататися на "Буковелі" у перший день сезону - вже сімейна традиція. Вони не лише стали справжніми асами, але й поставили на лижі трьох своїх дітей. У 4-річного Назара день народження, а катається він з 2 років.

"Всі вихідні проводимо на "Буковелі" вже більше 12 років. Це як відновлення, регенерація після важкого робочого тижня. Надзвичайно велике психологічне та моральне задоволення ", - каже Ярослав Давидчак.

За літо так засумували за екстримом та адреналіном, кажуть лижники та сноубордисти, що ледве дочекалися цього дня. Слідкували онлайн, як безперестанку на курорті працювали снігові гармати, адже справжнього снігу у Карпатах багато ще не випало. І тепер здивовані: сезон тут вже давно не розпочинався з такої кількості відкритих витягів і трас - майже третини. 

"Буковель" розпочав новий туристичний сезон

"Буковель" розпочав новий туристичний сезон

Любителі активного зимового відпочинку сподіваються, що можливий коронавірусний локдаун гірськолижних курортів не стосуватиметься. Переконані - тут безпечно.

"Прохання не закривати на карантин. Ми катаємся, тут здорові люди, хіба тут є хворі люди? Хворі люди закриваються в хаті, сидять, нікуди не виходять. Ми тут захищені, люди в балаклавах", - наголошує туристка. 

На курорті, зі свого боку, роблять усе, аби убезпечтити своїх гостей: дезинфікують номери, всюди ставлять антисептики, працівники ресторанів і готелів не знімають масок.

"Якщо інтелект вкласти у той локдаун і думати про те, що все ж таки підприємницька діяльність цього регіону і його виживання залежать виключно від туризму, то я думаю, що будуть такі помірковані рішення, які "Буковель" зможе виконати", - коментує засновник ТК "Буковель" Олександр Шевченко.

Тим часом на "Буковелі" для спортсменів скоро відкриють біатлонний стадіон, де наприкінці грудня відбудеться Чемпіонат України. А для туристів запустять новий швидкісний 6-місний витяг до нових трас.

Скільки коштує відпочинок у Карпатах на Новий рік, куди поїхати і якими будуть карантинні обмеження, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація