На початку квітня до Одеси прибудуть два кораблі НАТО

На початку квітня до Одеси прибудуть два кораблі НАТО

Фото: https://twitter.com/yorukisik

Фрегати візьмуть участь  у навчанні спільно з кораблями ВМС України.

Два кораблі зі складу 2-ї постійної військово-морської групи  НАТО (SNMG2) зайдуть до Одеського морського порту з черговим візитом 1 квітня  2019 року.

Про це повідомляє прес-служба представництва НАТО в Україні.

Фрегат Королівських ВМС Канади "Торонто" і фрегат ВМС Іспанії "Санта Марія"  прибудуть до Одеси після патрулювання в Чорному морі  разом із іншими кораблями у складі 2-ї постійної військово-морської групи  НАТО протягом декількох діб.

"Під  час перебування в Одесі капітани кораблів проведуть  зустрічі  з військовими ЗС України та представниками місцевої влади, працюватимуть з військовослужбовцями ВМС України, а також прийматимуть відвідувачів на борту кораблів під час відкритих для відвідувань годин", - розповіли в представництві.

Там додали, що після Одеси кораблі візьмуть участь  у навчанні PASSEX спільно з кораблями ВМС України  в акваторії  Чорного моря з метою підвищення взаємосумісності з кораблями Альянсу і держав-партнерів.

Нагадаємо, на початку та наприкінці березня до Одеси заходили турецькі військові кораблі та французький тральщик M653 Capricorne. Наприкінці лютого американський есмінець Donald Cook із 56 крилатими ракетами "Томагавк" на борту пришвартувався на одеському морському вокзалі. Командувач ВМС НАТО у Європі адмірал Джеймс Фогго підкреслив: візит корабля до Одеси безпосередньо пов'язаний із подіями в Керченській протоці.

Есмінець "Дональд Кук" візьме участь у спільних навчаннях з кораблями МВС України

Есмінець "Дональд Кук" візьме участь у спільних навчаннях з кораблями МВС України

Повʼязані теми:

Наступна публікація