На Полтавщині повісилася школярка. Рідні звинувачують у самогубстві вчителя

На Полтавщині повісилася школярка. Рідні звинувачують у самогубстві вчителя

На Полтавщині повісилася школярка. Рідні звинувачують у самогубстві вчителя

Фото: ТСН

Спроби суїциду вже були у сім'ї.

На Полтавщині розпрощалася з життям 14-річна дівчина. Рідні заявляють, що до зведення рахунків з життям школярку довела завуч з виховної роботи.

Про це повідомляє ТСН. 19.30.

Дев'ятикласниця з однолітками курила за школою, де їх помітила вчитель та викликала до школи маму дівчинки - Аліну Матяш. За її словами, після інциденту завуч зателефонував їй і повідомив, що дитина "вискочила з школи, махаючи руками" і з криками "я з собою щось зроблю".

Декілька кілометрів дівчина йшла додому без верхнього одягу та у змінному взутті. Дорогою Іра подзвонила подрузі Оксані, щоб попрощатися й передати вибачення всьому класу.

"Я попросила: "Іра, не треба цього робить". Вона сказала: "Більше немає сил". Вона була живчик класу", - розповіла однокласниця.

Оксана одразу повідомила дорослим про розмову із подругою. До дівчинки поїхав класний керівник. Іра запевнила його, що дурниць робити не буде і він повернувся до школи. В цей момент серце матері відчуло недобре. Тоді вона була не вдома, тож попросила збігати до будинку сусідку. Однак було запізно - дівчинка повісилася.

Востаннє живою дитину бачив класний керівник. Тепер чоловік розмов уникає.

Аліна Матяш переповідає його слова: "Те, що мені казав класний керівник, що вона назвала дитину "проституткою".

У школі вчителя та завуча з виховної роботи, яка і заскочила Іру з цигаркою, журналісти не застали. До ТСН вийшов керівник відділу освіти Решетилівського району Володимир Зінченко.

"Щоб відновити довіру громадськості до навчального закладу, повністю буде змінено управлінський адмінсклад", - запевнив він.

Водночас голова сільскої ради Віктор Гилюн розповів, що спроби суїциду в родині вже були: вітчим минулого року повісився на тій самій трубі, що й Ірина. Вижив та лежав довго у реанімації. Сама ж дев'ятикласниця вже погрожувала самогубством.

Торік в Україні вкоротили собі віку 148 неповнолітніх. У 2014 – 125. Такі цифри наводить Державна служба статистики. Підлітки завжди попереджають про суїцид поведінкою або кажуть прямо,  розповідає психолог Наталія Ломоносова.

Вона додає, що вони часто думають про суїцид як про покарання батьків, яке змінить їхнє ставлення до себе.

За фактом смерті підлітка відкрили кримінальне провадження за статею умисне вбивство. Також розглядають версію доведення до самогубства.

Двох молодших дітей мати померлої наразі не водить до школи та вимагає сурового покарання для завуча.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

На Полтавщині рідні загиблої школярки звинувачують у смерті дитини завуча з виховної роботи

На Полтавщині рідні загиблої школярки звинувачують у смерті дитини завуча з виховної роботи

Повʼязані теми:

Наступна публікація